The Avengers (2012) Recension

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMTITEL: The Avengers
FORAT: Blu-Ray

Handling: 4
En bråkig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden.
Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers. Superhjältar som Hulken, Thor, Iron Man, Captain America mm… (Källa: Discshop)

Då var MARVEL hjältarna samlade. Tidigare har jag endast sett Iron Man filmerna om jag tänker på de flesta inblandade karaktärerna som har egna superhjältar filmer sedan tidigare och jag måste ärligt talat säga att det är en fördel att ha sett dessa individers ”egna” filmer innan man ser denna film. Det finns scener där man kanske inte förstår vissa skämt eller dylikt så om du vill kunna filmen helt och hållet i förväg, se de andra filmerna först. Annars så filmens story inte så svår, den är simpel och enkel även för de som ser dessa hjältar för första gången.
Inledningen av filmen är lite seg eller långdragen men med lite eftertanke så ser jag inte någon annan lösning då man vill att varje hjälte ska ha en egen one man show som entré i filmen.

Bild: 5
Filmen bjuder tittarna på den absolut bästa bildkvalité som nog finns att erbjuda i dagens filmvärld på Blu-Ray. Med en bra full-hd tv så kommer tittaren att bli blown-away i soffan, det blev jag. En klar referensbild!
Skulle vilja se hur den klarar sig i 3D-versionen av filmen.

Ljud: 5
Samma sak som med bildkvalitén så är även ljudet i världsklass. Filmen bjuder på 7.1 HD master audio. Om du som jag har en bra hemmabio i vardagsrummet och gillar att ha hög volym under liknande filmer så varna grannarna först!

Extramaterial: 4,5
Det lilla extra som denna utgåva bjuder på är extramaterialet. Där får tittarna se borttagna scener och även de scener som misslyckades. Allt i HD!, ett stort plus!

Sammanfattning: 4,5/5

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: