The Promise: The Making Of DOTEOT (2009) Recension

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMTITEL: The Promise – The Making Of Darkness On The Edge Of Town
FORMAT: Blu-Ray

Handling: 5
Den hyllade dokumentärfilmen om Bruce Springsteen – ”The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town” – innehåller den prisbelönta filmen samt bonusmaterialet ”Songs From the Promise”- en fem låtars konsert från Asbury Park, New Jersey, samt ”A Conversation With His Fans” som skildrar ett intimt samtal mellan Bruce Spingsteen och hans fans.

”The Promise: The Making of Darkness On The Edge of Town” är regisserad av Grammy Award-vinnaren Thom Zimny. Filmen har visats och hyllats på filmfestivaler världen över samt tidigare funnits som en del av 2010-års omskrivna samlingsbox The Promise: The Darkness on the Edge of Town Story.

Den 90-minuter långa dokumentärfilmen visar tidigare outgivna bilder av Springsteen och The E Street Band mellan åren 1976-1978. Intima bandrep och studio sessions blandas med nya intervjuer med Springsteen, medlemmar i E Street Band, managern Jon Landau, f.d. manager Mike Appel samt andra kända profiler som medverkat i skapandet av albumet. (Källa: Ginza)

Som ett hardcore SPRINGSTEEN-FAN så fick jag chansen att se denna otroliga dokumentär på premiärnatten i Göteborg. Jag har sett 16 konserter med Bruce och den absoluta favoritkonserten är den från 2005 på hovet i Stockholm. Han var då ute på en solo turné och framförde både sällsynta och välkända låtar. Men det som fick mig att fastna extra noga i denna konsert var därför Bruce talade mycket om sig själv och hur hans musik har skapats. Och i denna dokumentär så ser man allt som hände under ”Darkness” tiden och då får man en inblick över hur det var på den tiden. Denna dokumentär är inte bara till för sådana fans som mig utan denna dokumentär kan vem som helst se på utan att behöva vara på läst innan.

Bild: 4,5
Överlag så är bilden väldigt bra. Videon är inte i 1080p utan i 1080i och skillnaden ser ni här. Det är ingen större skillnad, inte med blotta ögat i alla fall. Dokumentären skiftar mycket ifrån gamla till moderna scener så det är väldigt svårt att sätta betyg på helheten.

Ljud: 5
Utgåvans starkaste vapen tillsammans med handlingen är ljudet. Det finns 3 ljudalternativ att välja mellan.

 • LPCM 5.1
 • Dolby Surround 5.1
 • LPCM 2.0

Sony/Columbia har lyckats skapa en otroligt bra ljudmix av hela dokumentären eller rättare sagt hela utgåvan. Kanon!

Extramaterial: 4
Det kanske inte är så väldigt mycket till material men för mig som är ett fan utöver det vanliga så är extramaterialet på denna utgåva väldigt bra. Och det är materialet:

 • En mini-konsert med låtar från The Promise tiden, ca 31 minuter (1080i)
 • Bruce Springsteen möter fansen och svarar på frågor, ca 22 min (1080i)

Sammanfattning: 4,5 / 5

 

 

Annonser

4 thoughts on “The Promise: The Making Of DOTEOT (2009) Recension

  • Nej fan vad kul att han är ett fan 🙂 varit de länge? Skulle vara kul att se hans Top 10 av Bruce låtar!

   Sjätte sinnet är grymt bra, den släpps ju enskilt nu på Blu-Ray så då blir det att köpa, eller har redan släppts, den har ju endast funnits med i en box tidigare.

   Ja det tycker jag att du är värd! 🙂

 1. sv: Tack va snällt :D!

  Har kikat på dina foton nu, jättefina! Kul med bilder på så många olika djur och gillade verkligen naturbilderna med fint fokus och ljusbehandling :D!.
  Jag har en canon 600D med orginalobjektiv samt ett 50mm, ett enbentstativ och en tripod, mikrofonen samt en extern blixt 😀

  • Tack så mycket 🙂 ja jag gillar att fotografera djur mer än exempelvis människor, när det gäller porträtt fotografering så är motiven lite för mycket ”på beställning” och det blir inte att jobba lika mycket för sina bilder även fast studio fotografering är avancerat. Gillar att kämpa ute i naturen för mina bilder, det ger en mer kännedom och lära om motiven samt en bra medicin till kroppen: att vara ute i naturen.

   Vilket fasta 50mm har du? Chansar jag rätt om jag säger 1.8? eller du kanske har den goda 1.4? Vilket fall så är båda kanon! Tycker du om 600D då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: