TAMARA DREWE (2010) Recension

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMTITEL: Tamara Drewe
FORMAT: Blu-Ray

Handling: 4
Filmen handlar om den unga reportern Tamara Drewe som kommer tillbaka till sin hemstad efter att modern har dött för att sälja hennes hus. Grannarna är både fascinerade och förfärade av hennes förändrade yttre då hon har plastikopererat näsan. Grannen Nicholas Hardiment är en känd författare, och driver tillsammans med sin fru ett writer’s retreat med diverse excentriska karaktärer Han brukar dessutom ha diverse utomäktenskapliga affärer, däribland en med Tamara Drewe.

Till en början så existerade inte några som helst förhoppningar hos mig angående denna film men desto längre in i filmen jag kom så blev jag mer och mer underhållen. Rolig humor och mycket intriger i den lilla byn där antingen människorna skriver böcker eller är otrogna, kanske inte låter så underhållande men det är bättre än vad det låter. En av rollerna använder sig av så konstiga ord som jag tidigare aldrig har hört, ”knullsoppa” och ”kexarsel” är två av de orden.

Bild: 4
Bildkvalitén är ett typiskt exemplar där blu-ray visar den standard som den ska ha. Klara färger med god svärta i skärpan. Då denna film inte blev någon stor succé så brukar inte filmbolaget ta fram så bra exemplar när det gäller bild & ljudkvalité då det inte finns lika stora resurser som för andra filmbolag med ett större kapital.

Ljud: 4
Sony har lyckats ännu en gång med sitt DTS-HD MA ljudspår. Ljudet är väl kalibrerat och fördelat samtidigt som det är bra tryck i basgången när det kommer till de lite mer händelserika scenerna i filmen.

Extramaterial: 3
Det är här som klagomålen kan tas fram när det gäller denna utgåva. Filmen erbjuder inte på mycket extramaterial för de lite mer inbitna fansen därute. Dock så måste jag ge en extra poäng för att materialet är i HD upplösning och inte SD.

Sammanfattning: 4/5
Ett chockande bra alternativ till lite humor under en höstkväll. Det händer mycket i filmen och intrigerna blir bara allt flera desto närmare slutet av filmen man kommer. En väldigt bra film, enligt mig. Skådespelar insatserna är kanske inte hollywood nivåer men det menas inte heller att de gör filmen sämre, ibland så kan det göra en film till det bättre och denna film är ett bra exempel på detta.

Annonser

2 thoughts on “TAMARA DREWE (2010) Recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: