Nu är den här – iPhone 5

God Kväll!
I skrivande stund så har Apple ett stort event och som ryktena sade så har nu iPhone 5 blivit officiell. Den nya modellen får en högre skärm (16:9, 4 tum) men med samma bredd som den tidigare modellen. Här är de andra skillnaderna som finns inuti iPhone 5:

  • Förbättrat ljud – aldrig mer ska vi behöva säga ”hörs det bra nu?”, Apple har nämligen i samarbete med ett tjugotal teleoperatörer lanserat ”wideband audio”, det vill säga samtalen skickas med bredare frekvensomfång för tydligare och mer naturligt ljud.
  • A6-processorn – Apple fortsätter utveckla sina egna processorer och iPhone 5 har fått A6, en mindre men betydligt kraftfullare processor som bland annat har inbyggda funktioner för att arbeta med signalbehandling (läs: foto och video).
  • LTE – äntligen har Apple bakat in stöd för ”riktiga 4G-nät”, och inte bara i USA utan stöd för varianterna i de flesta länder, däribland Sverige. LTE, 3G och alla andra radiotekniker sitter på ett enda avancerat chip.
  • Skärmen – 40 procent bättre färger säger Apple, och skarpare och högre kontrast. Detta är tack vare att peksensorerna har bakats ihop med pixlarna i ett gemensamt lager och därmed sparat utrymme och tagit bort störningar i bilden.
  • Förbättrad kamera – har bland annat ett kristallfilter för att skydda linsen, 8 megapixel kamera
  • Ny dockkontakt – precis som ryktena varit väldigt klara om på sistone har iPhone 5 en helt ny dockkontakt som är betydligt mindre än tidigare, kallad Lightning. Den är reversibel och kan enkelt konverteras till den gamla standarden så att du till exempel kan använda iPhone 5 i bilen eller en stereo med iPhonedocka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: