Spelar ett spel roll? Debatt tack!

God Kväll!
Tidigare ikväll så var vi till stallet och tittade till hästarna, hubbi borstade sin Ebba. Majsan (ett föl) ville ha ännu mer morötter än vad hon fick 🙂 hihi så söt.

Nu tittar vi på Kalla Fakta som handlar om nutidens missbruk av tv-spel. Vi alla har läst om att barn som lider av övervikt, våldstankar och isolering relateras till missbruk av spelandet framför tv apparaten. Jag känner en del människor som har tappat fästet för det sociala samt det hygieniska på grund av all fokus på spel  som exempelvis: World of warcraft, Counter strike, Call of duty och Battlefield. Här är ett kort klipp om att börja samverka och jobba emot dessa spel som är väldigt lätta att få tag på även för ungdomar under 18 år som många av dagens populära spel har som en gräns.

Personligen
så tycker jag att det är rätt av bolagen att ta tag i detta problem då det växer sig större för varje år och framför allt hos yngre människor. Spel idag innehåller mycket våldsamma inslag, några exempel är:

  • Våld med mycket blod inblandat
  • Grova sexuella inslag
  • Grovt språk
  • Scener av våldtäkt

en slutsats av detta är att jag som spelar dessa spel tycker att de individer som väljer att spela dessa spel också tar sitt ansvar till att begränsa speltiden och att de köper spel som de får köpa om man tänker på åldern. Tv-spel behöver inte bara vara dåligt utan det kan ge en massa bra erfarenheter också. Jag själv har lärt mig det Engelska språket en hel del från tv-spel och vet många som också är mer inbitna spelare än vad jag är, är också väldigt duktiga på språk.

Vad tycker ni?

 

Annonser

2 thoughts on “Spelar ett spel roll? Debatt tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: