LCHF, Någon som följer det?

God Kväll!
Nu har jag och hubbi varit iväg till hästarna en sväng så här på kvällskvisten. Det var bra med alla hästar men de var blöta efter dagens regnväder.

Vi tittar nu på ”Älskling du har blivit en tjockis” och det är ganska intressant. Killen som har gått upp en del sedan någon månad tillbaka ska nu köra en LCHF diet. Jag har alltid varit mot sådana här dieter men jag skulle också vilja testa hihi 🙂

Någon därute som kör LCHF diet? Hur funkar det?
 

Annonser

4 thoughts on “LCHF, Någon som följer det?

  1. Jag känner ganska många som följer LCHF och det verkar funka för dem, men jag är tyvärr inte så insatt i dieter och sånt 😛

    SV: Ja jag gillar IT & Pet Sematary filmerna väldigt mycket, böckerna är också bra! Han är grym 🙂

  2. Jag känner till några som följer LCHF. De var lite smådumma i huvudet innan de började och hade svårt att föra diskussioner utan att tända till- nu är de ännu mera korkade, aggressiva och dessutom på gränsen till ätstörda. De får panik om de äter en liten frukt för att det är så mycket socker i frukten. De ser en clementin som en större synd än att svulla tills de nästan spyr utav sina LCHF-bakverk (…) och så väger & mäter de sig mest hela tiden och dampar loss om de står kvar på samma vikt eller har gått upp ett hekto. Verkar vara världens undergång, liksom.

    Men det finns givetvis de som det fungerar för också. 🙂 Och de flesta brukar inte satsa på att ta bort kolhydraterna helt & hållet (vilket ju är mer eller mindre omöjligt, med tanke på att det finns åtminstone lite kolisar i det mesta), utan de bara minskar väldigt kraftigt på dem. Har även förstått att den första perioden brukar vara striktast, sedan för man in lite mer kolhydrater i kosten. Den första veckan kan också vara väldigt jobbig så väl fysiskt som mentalt, eftersom det är en stor omställning för kroppen. Men för de som dieten är lämplig för rättar detta till sig efter en kort tid och man börjar må bra istället. Händer icke detta, utan man fortsätter att må bajs, betyder det med största sannolikhet att LCHF inte är rätt för en.

    Så… om du är lite korkad rekommenderar jag inte LCHF för då riskerar du att bli megakorkad. 😉 Men om du har mycket intelligens att ta av och inte har några större psykiska problem i form av extrema humörsvängningar eller ätstörningstendenser, kommer det nog att gå bra. Men gör allt med förnuft och lyssna på kroppen! Själv minskar jag på kolhydraterna, men satsar inte på att följa LCHF då jag har en rätt klipsk hjärna och icke vill sabba den med att ligga på ett underskott av kolhydrater, dessutom vet jag av erfarenhet att det inte är bra för mig att äta jättelite kolisar, vare sig fysiskt eller psykiskt. Jag har även haft ätstörningar så att satsa på strikta dieter är inte för mig. Jag gör istället lite utav varje, jag inspireras av de delar i olika dieter som låter förnuftiga och framför allt så lyssnar jag till min kropp.

    Av ren nyfikenhet: varför vill du prova LCHF om du är emot dieter? Något speciellt mål du vill uppnå eller vill du testa för att du är nyfiken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: