Planet of X-Men help

God Kväll!
Har tittat över lite fina releaser på nätet och hittar en massa fint. Men sen kommer ju det stora problemet. Vilken ska man välja?

Vill ha lite hjälp av er därute nu!
Om ni sett någon av nedanstående filmer så kommentera gärna och säg vad ni tycker om den/dom.

#1

Om jag ska utgå från trailern så får jag en känsla av liknande som Transformers filmerna men med apor istället? Är jag på rätt spår? Har inte sett någon ”Ape” film.

#2

Har inte heller sett någon film från denna serie 😦

Vilken limiterad utgåva av filmerna skulle ni ha valt?

Annonser

2 thoughts on “Planet of X-Men help

  1. Rise of the Planet of the Apes är ju en prequel så normalt sett hade man kanske velat se den först om man nu skall satsa på att se det i kronologisk ordning. Problemet är att den följer inte riktigt ihop med de tidigare filmerna utan är en re-boot mer än prequel till de gamla, mer till kommande filmer. Förvirrande? Kanske inte, men slutsatsen är ändå att du kan se den utan att ha sett de gamla, men det finns lite hyllningar till ”klassikerna” med Charlton Heston & Co så det blir bonusupplevelse om du sett dem. Tyvärr håller de äldre inte riktigt längre om man aldrig sett dem som de kanske gjorde för typ 10år sedan när Burton gjorde ett försök med sin remake. MEN med det sagt, ap-sminket i orginalen är helt ok, burtons världsdesign och Andy Serkis agerande i senaste filmen gör att alla är mer än sevärda fast alla på sina olika sätt. Speciellt sista filmen som är en av 2011 års bättre filmer.

    X-Men: First Class är också en prequel som sagt, också en bra film. Här är det egentligen inga konstigheter utan denna kan du börja med och se de andra X-Men filmerna om du fastnar för dem. Vi hade Marvel-Marathon hemma för ett tag sedan och personligen gillar jag nog X-Men filmerna bäst för de håller en jämn kvalité. Första Iron-Man filmen är nog dock favoriten av alla Marvel´s so-far. First Class ligger också långt upp i toppen på den interna Marvel-listan. Den håller hög klass när det gäller det mesta, manus, foto, effekter osv så oavsett vilken du än satsar på att se av dessa två du funderar på kommer du bli nöjd.

    När man skall prata specialutgåvor så är gamla DVD limited edition ”Apehead” boxen överlägsen de X-Men utgåvor som finns, tyvärr finns den inte i BluRay version. Men som äkta filmnerd så har jag dem på BD också så jag kan ju alltid byta ut discarna. X-Men ”Ultimate-edition” boxen på BD är trevlig, men värst ”ultimate” vet jag inte om jag tycker den är då den saknar alla disc-2 skivor utom på senaste filmen vs. de utgåvor du får om du köper dem separat. Som den bonus-material-junkie som man ändå är, var detta en ganska trist överraskning… Men som tur var så var det en gåva och tänkt som ett komplement för att fylla upp med den sista filmen då jag redan hade de äldre filmerna sedan tidigare.

    Hade jag varit tvungen att välja mellan dessa två valen hade det nog stannat på Rise of the Planet of the Apes, det är i mitt tycke en bättre film. Den är inte i stil med Transformers filmerna, den här har både hjärta och själ. Inget fel på Transformers men det man stör sig lite på med dem är att de totalt vägrar att ge oss som publik chansen att relatera och faktiskt känna något för annat än människor, något tv-serien gjorde så bra och fokus låg på det. Om du sett orginal Transformers så var Spike och de andra människorna bara biroller. Men det är just detta som Rise of the Planet of the Apes gör så bra, man fokuserar den balansen briljant och det är också därför jag tror att Serkis kommer ligga bra till när guldgubbarna skall delas ut senare i år. Om inte annat så borde han göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: